Leren Kitesurfen Beginners Tips Voor De Eerste Les

Gepubliceerd jun. 23, 22
6 min read

Wingsurf Lessen

In de les leer je hier stap voor stap mee omgaan onder begeleiding van een ervaren instructeur. Onze kitesurflessen worden gegeven door IKO gecertificeerde instructeurs - kitesurfles. Hieronder vind je meer informatie over onze kitesurflessen en instructeurs. Voordelen kitesurflessen Naast het stap voor stap leren kitesurfen onder begeleiding van een instructeur, leer je in een kitesurfles over materialen en safety systemen en de regels van het kitesurfen.

Als je kitesurflessen neemt kun je oefenen met materiaal van de kitesurfschool. kitesurfschool Nederland. Het materiaal is geschikt voor beginnende kitesurfers en je hoeft zelf geen materiaal aan te schaffen. Als je erover denkt om zelf materiaal aan te schaffen, kun je bij onze kitesurfschool eerst verschillende boards, kites en ander materiaal uitproberen.

Movement Sports heeft de perfecte kitesurfspot. Onze IKO gecertificeerde Kitesurfschool Zeeland zit op het Sophiastrand waar het water vlak is en lang ondiep. Wij geven ook kitesurf lessen op andere locaties. De kitesurflessen gaan alleen door als de weersomstandigheden er naar zijn, zodat je ook echt kunt leren kitesurfen. Tijdens de lessen en op onze kitesurfschool ontmoet je natuurlijk ook andere (beginnende) kitesurfers.

Kitesurfles Van Ervaren Instructeurs

Kitesurfschool NederlandWingsurf Lessen

kitesurfles

wingfoilen

wingfoil lessen

Haal bij ons je IKO certificaat. Hiermee toon je aan dat je voldoende les hebt gehad om zelfstandig te kitesurfen. En in het buitenland heb je dit certificaat soms nodig om materiaal te huren - Wist ik dit maar voordat ik aan kitesurfen begon!. Super vriendelijke en ervaren instructeur. De gehele dag was prima georganiseerd. Niets op aan te merken.

Wingsurf LessenBeginnen Met Kitesurfen
Kitesurfles In NederlandKitesurfles Van Ervaren Instructeurs

Na het , waar ik 0 controle heb over de kite en hij letterlijk van links naar rechts vliegt, besluit ik dat dit gewoon niet mijn ding is. Dat ik een paar jaar later toch ga leren kitesurfen in Tarifa, had ik nooit kunnen bedenken. Soms lopen dingen net iets anders dan je verwacht en eerlijk, dat bevalt wel.

Een plek waar je sowieso een kitesurf les moet nemen, al is het maar om het te proberen. Ik raak geïnspireerd door alle verhalen en besluit geheel onverwachts van Malaga naar Tarifa te rijden (Wingsurfen leren). Nog voordat ik in Tarifa ben, kom ik in contact met de Nederlandse Harmen. Harmen is eigenaar van en heeft sinds 2015 zijn eigen kitesurf school aan het strand van Valdevaqueros in Tarifa.

Kitesurfen Leren

Zo moeilijk als ik ben met besluiten nemen, zo makkelijk gooi ik ze overboord. Want hey, alles verdient een tweede kans. kitesurfles in Nederland. Ik ga leren kitesurfen in Tarifa, wie had dat ooit verwacht? Als ik aan kom lopen bij Valdevaqueros is Harmen al bezig met het klaar leggen van het kitesurf materiaal.

WingfoilesWil Graag Leren Kitesurfen

Voordat het kitesurf avontuur van start gaat maak ik cool een foto met het kiteboard. Totaal niet beseffend dat voordat ik echt op dat board sta, heel wat uren van ploeteren en doorzetten, nog voorbij zullen gaan. Na de foto gooit Harmen twee maten kites naar buiten en dan eindelijk is het zo ver.

‘Zoveel materiaal Harmen’ klaag ik. Het enige wat Harmen doet is lachen. Daar moet ik het dus maar mee doen, denk ik. Als we op het strand aankomen gaat het eindelijk ‘echt’ gebeuren - wingfoil les. Opbouwen van het materiaal Aan het begin van de eerste kitesurf les leer je hoe je een kite en de lijnen van de kite moet opbouwen.

Wingfoiles

Eenmaal op het strand aangekomen begin ik met het oppompen van de kite. Kitesurfles van ervaren instructeurs. ‘Gebruik ook je benen en niet alleen je armen’ zegt Harmen terwijl ik allang blij ben dat ik überhaupt overeind kan blijven staan. De wind is duidelijk aan. Als de kite opgepomd is rol ik samen met Harmen de lijnen uit.

Kitesurfschool Leerkitesurfen.eu

Address: Jan van Den Doemstraat 22, 3515 XR Utrecht, Nederland
Phone: +31615563598
Email: steven@leerkitesurfen.eu
wingfoil les

Ready to go? Nee zeker niet, want eerst moet ik het een en ander leren over veilig kitesurfen. Een van de belangrijkste dingen als je wilt leren kitesurfen. Veiligheid tijdens het kiten Want, misschien vraag jij je nu ook wel af: is kitesurfen niet gevaarlijk? Of wat zijn eigenlijk de gevaren van kiten? Gebeuren er niet heel veel ongelukken met dat kiten? Precies deze vragen kreeg ik namelijk toen ik aan mijn ouders vertelde dat ik wilde leren kitesurfen in Tarifa (wingfoil les). kitesurfles Nederland.

Maar als je de veiligheidssystemen kent en weet hoe je ze moet gebruiken en toepassen, dan is kiten wel echt hartstikke veilig. Niet trekken, maar loslaten Een van de belangrijkste dingen die ik leerde tijdens het kiten is loslaten. Als je de eerste les gaat kiten op het strand besef je pas hoe sterk de wind kan zijn (Kitesurfschool - Wil jij leren kitesurfen).

Wingfoil Les

Wat we als mens gewend zijn is om uit paniek te gaan trekken, maar het is juist belangrijk om in zo’n situatie de kite los te laten. Want als jij niet trekt, en gewoon de bar loslaat dan verliest de kite zijn power en land hij hoogstwaarschijnlijk op het zand (of later in het water). Wingsurfen leren.

Deze gebruik je in principe veel minder, maar het is wel noodzakelijk om te weten hoe ze werken. Leren kitesurfen beginners tips voor de eerste les. Het gebruiken van de quickrelease: je bar schiet weg en zit alleen nog maar aan de kite vast met je leash. Het gebruiken van je quickrelease leash: zowel je bar als de kite schiet hierdoor verder weg.

Dit kan zijn als je bij aflandige wind de zee op getrokken wordt of als je kite vast zit in bv een boot die nog vaart. Op bovenstaande foto’s is te zien hoe het loslaten van de bar werkt. Op de eerste foto veranderde waarschijnlijk de wind of werd de wind net iets te sterk en werd ik meegetrokken.

Kitesurfles Strand Horst

Na heel wat uitleg over het opbouwen van de kite en de veiligheidssystemen kunnen we aan de slag met het leren besturen van de kite. Alle informatie heeft mij een beetje dol gemaakt, maar hoe vaker ik het doe, hoe makkelijker het wordt, verzekerd Harmen mij. Kite leren besturen De tweede stap die je maakt tijdens het leren kitesurfen, is het besturen van de kite op het strand.

Windvenster Om de perfecte kite positie aan te geven wordt de theorie van het windvenster gebruikt. Kite controleren en stilhouden op de juiste positie In eerste instantie is het de bedoeling dat je tijdens de eerste paar uren van je les(sen) de kite kan controleren en in de goede positie kan sturen, Vervolgens is het de kunst om hem hier stil te kunnen houden (Leren Kitesurfen in Nederland) (wingfoil les).

Je hebt de rechterhand op de bar als de kite links staat, hierin is de ideale positie half 11. Je hebt de linkerhand op de bar, als de kite rechts staat, hierin is de ideale positie half 2. Het doel van de eerste paar uur kitesurf les is dat je de kite onder controle hebt en hem op bovenstaande posities kan stil houden. Kitesurfschool - Wil jij leren kitesurfen.

WingfoilesIk vind het lastig om de kite onder controle te houden en hij vliegt van links naar rechts. Het idee dat ik over een paar lessen in het water lig en laat staan met een board onder mijn voeten, dat is opeens heel ver weg. Maar ik blijf doorzetten, want leren kitesurfen is ‘letterlijk’ vallen en opstaan.

Meer van Lessen

Navigation

Home